FAQ – Često postavljana pitanja

Koja je razlika između Tattoo Care Classic i Tattoo Care Black Rose masti?

Razlika između Tattoo Care Classic i Tattoo Care Black Rose masti je u tome što Tattoo Care Classic mast ne sadrži dodatke mirisa i ima samo nježan miris svojih prirodnih sastojaka. Tattoo Care Black Rose mast sadrži lagani, svjež i božanstven miris aloe vere. Obje masti su jednako učinkovite.

Da. Tattoo Care masti razvili su farmaceuti u suradnji s profesionalnim tattoo majstorima. Cilj je bio razvoj visoko učinkovite masti za njegu tetovaže koja se može koristiti od prvog dana. Masti za njegu tetovaže izrađene su od prirodnih sastojaka koji dubinski vlaže vašu kožu i ubrzavaju njezinu regeneraciju, umiruju je i hrane te smanjuju crvenilo izazvano postupkom tetoviranja. Prije prvog nanošenja masti na svježu tetovažu, nježno isperite tetovažu mlakom vodom (bez upotrebe sapuna). Osušite je na zraku ili nježno obrišite papirnatim ručnikom. Čistim rukama nanesite tanak sloj Tattoo Care masti i ponovite postupak najmanje 3 puta dnevno. Budući da je struktura masti gušća od kreme, pokušajte je nanijeti tapkanjem na tetovažu (ostavite je da se na trenutak ugrije temperaturom vašeg tijela) i zatim je lagano razmažite.

Razlika između masti i krema je u strukturi i udjelu sastojaka u njima što utječe na njihovu kasniju upotrebu i prednosti. Masti sadrže više ulja (80 % ulja i 20 % vode), a kreme obično sadrže jednake udjele oba sastojka (50 % ulja i 50 % vode). Zbog veće količine vode kreme se lakše razmazuju (one s najvišim postotkom vode se i najlakše razmazuju) i manje su masne, ali se lakše ispiru i uglavnom štite samo vanjski sloj kože. Masti prodiru dublje u sloj kože koji se naziva derma (gdje se nalazi vaša tetovaža) i učinkovitije ga hrane iznutra, a istovremeno stvaraju zaštitni sloj na vanjskom sloju vaše kože, što joj pomaže da duže ostane vlažna. Zato su masti bolji ovlaživači, djeluju učinkovitije i u većini slučajeva bolja su opcija za vašu tetovažu od krema.

Da. Formulacija masti za njegu tetovaža dermatološki je ispitana za sve tipove kože i može se koristiti na osjetljivoj koži. Za posebno osjetljivu kožu preporučujemo korištenje Tattoo Care Classic jer je razvijen posebno za tu svrhu.

Zbog svoje strukture i prirodnih sastojaka, Tattoo Care Black Rose i Classic toplo se preporučuju za obnavljanje i očuvanje vaših tetovaža. Oni će dubinski hidratizirati vašu kožu i pomoći joj u bržem pomlađivanju. Vaša će tetovaža izgledati osvježeno, sjajnije, a boje će postati življe. Uz redovitu upotrebu možete osigurati da takva ostane duže vrijeme. Međutim, ako su vaše tetovaže previše oštećene (promjena boje), masti će pomoći, ali nemojte očekivati da će vaša tetovaža ponovno izgledati kao nova.

Sve masti Brenda Tattoo Care proizvodi Tattoo Care tim u našoj vlastitoj proizvodnji koja se nalazi u Sloveniji (EU). Tako podržavamo svoj narod i lokalno gospodarstvo te možemo osigurati da svaki proizvod zadovoljava naše stroge standarde kvalitete.

Zbog svog sastava, Tattoo Care Sun protection je klasificiran kao mast. Masti su prirodni ovlaživači. Tattoo Care Sun Protection ne samo da će zaštititi vašu tetovažu od sunca i njezine boje od blijeđenja, već će i dubinski navlažiti vašu kožu što će joj pomoći da se brže pomladi. Nahranjena koža je najvažniji čimbenik u očuvanju ljepote i života vaše tetovaže.

Sve masti za njegu tetovaža dermatološki su ispitane za upotrebu od prvog dana. U slučaju da ste upravo napravili tetovažu, naš savjet bi bio da ne izlažete svoju tetovažu suncu odmah dok ne zacijeli kako treba. I dalje možete koristiti Tattoo Care Sun Protection mast; napravljena je od sastojaka koji ne samo da štite vašu tetovažu od sunca, već potiču i regeneraciju kože.

Tattoo Care Sun Protection mast može se koristiti za zaštitu od sunca i dubinsku hidrataciju kože nakon bilo koje vrste pigmentacije kože uključujući tetovaže, pigmentaciju obrva , usana, očiju i vlasišta.

Solariji rade oponašanjem sunčevog ultraljubičastog (UV) zračenja koje sadrži i UVA i UVB zrake koje su štetne za vašu kožu, a posebno za vaše tetovaže. Izlaganje tim štetnim zrakama može dovesti do blijeđenja boja tetovaže i promjene boje (primjer: crna tinta će pozeleniti). Tattoo Care Sun Protection sadrži UVA/UVB filtere koji će blokirati te štetne zrake i zaštititi vašu tetovažu. Zato toplo preporučujemo da tijekom korištenja solarija svoje tetovaže zaštitite Tattoo Care Sun mašću za zaštitu od sunca.