Želite da vaša tetovaža ostane lijepa kao prvog dana? Saznajte kako!

Tetovaža je trajni podsjetnik na poseban trenutak, osjećaj ili osobu u vašem životu koju ste željeli ovjekovječiti. Budući da ostaje na vašoj koži do kraja života, to je i investicija o kojoj svakako želite dobro brinuti. Postoje neki važni koraci koje možete poduzeti kako biste osigurali da vaša tetovirana koža uvijek izgleda najbolje. 

Bez obzira imate li već tetovažu ili razmišljate o jednoj, važno je upamtiti da je pravilna njega neophodna kako bi vaša tetovaža izgledala najbolje. Kako bismo vam pomogli da dobijete sve ključne informacije na jednom mjestu, sastavili smo sažetak ključnih savjeta koji će vam pomoći da vaša tetovaža izgleda jednako lijepo kao i prvog dana.

  1. OSIGURAJTE DA JE VAŠA TETOVAŽA UVIJEK ČISTA

Možda se ovaj savjet na prvi pogled čini trivijalnim, ali daleko je od toga. Uvijek pripazite na njegu svoje tetovaže i redovito je perite antibakterijskim sapunom vrlo nježnim pokretima. Pretjerano trljanje može oštetiti nježnu kožu i uzrokovati blijeđenje tetovaže. Nakon čišćenja kožu obavezno dobro osušite.

 

  1. IZBJEGAVAJTE IZLAGANJE TETOVAŽE SUNCU

UV zrake mogu uzrokovati blijeđenje i gubitak boje tijekom vremena, stoga je važno zaštititi svoju tetovažu od izravne sunčeve svjetlosti što je više moguće. To možete učiniti na način da se dobro obučete i klonite jakog sunca, ali kada ga ne možete izbjeći, važno je koristiti kremu za sunčanje. Mi vam u tome možemo pomoći jer smo razvili posebnu mast za zaštitu vaše tetovaže, TATTOO CARE Sun Protection. Napravljena od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka, ova mast nudi zaštitu širokog spektra od sunčevih UVA/UVB zraka, kao i SPF 30+. Osim zaštite od sunca, mast će hidratizirati i nahraniti vašu kožu te pomoći da boje vaše tetovaže budu intenzivnije i blistavije. 

 

  1. IZBJEGAVAJTE PRETJERANO PRANJE TETOVAŽA, POSEBNO ONIH SVJEŽIH.

Ako se nakon nove tetovaže prebrzo odlučite okupati u masažnoj kadi, bazenu ili moru, može doći do infekcije i blijeđenja boje. Pazite da tetovažu operete samo brzo i uvijek je dobro osušite.

 

  1. OSIGURAJTE DA JE TETOVAŽA DOBRO HIDRATIZIRANA

Održavanje vaše tetovaže vlažnom pomaže održati vašu kožu zdravom i gipkom, što sprječava pucanje i blijeđenje. Provjerite koristite li proizvod koji je posebno dizajniran za tetovaže. Jedan od pravih izbora je kupnja TATTOO CARE Classic masti, koja je namijenjena za korištenje odmah nakon tetoviranja te za njegu i obnavljanje starijih tetovaža. Mast je napravljena od odabranih visokokvalitetnih prirodnih sastojaka, a djelovanje osjetite i primijetite već pri prvoj primjeni. Preporučujemo da je nanesete nekoliko puta dnevno dok se vaša tetovaža zacjeljuje, a zatim nastavite s redovitom upotrebom kako bi vaša tetovirana koža izgledala lijepo i sjajno.

 

  1. NE TRLJAJTE SVOJE TETOVAŽE

Osobito sa svježom tetovažom, mogli biste doći u iskušenje da uklonite kraste što je prije moguće ili da se počešete kad vas svrbi. Međutim, to doista ne savjetujemo jer grubo rukovanje može uzrokovati ožiljke i rane. Dopustite da se vaša tetovaža zacijeli prirodnim putem – dugoročno gledano, više se nego isplati sačekati i pustiti svoje tijelo da samo obavi proces cijeljenja.

 

  1. IZBJEGAVAJTE USKU ODJEĆU

Odjeća koja se pretjerano trlja o vašu tetovažu može izazvati iritaciju i oštetiti tintu vaše tetovaže. Budite posebno oprezni s novim tetovažama, koje se brže mogu oštetiti. Razmislite o nošenju široke odjeće ili zavoja preko tetovaže dok se potpuno ne zacijeli.

 

  1. OPREZNO SA ŠMINKOM

Ako ste tetovirani na bilo kojem mjestu gdje koristite i šminku, parfeme ili kreme za njegu kože, savjetujemo vam da budete oprezni. Svi ti proizvodi mogu začepiti pore i pojačati iritaciju kože oko tetovaže. Ako morate nanositi takve proizvode, odaberite one koji su hipoalergenski. Svaku večer prije spavanja temeljito očistite kožu i uklonite proizvode kako bi vaša koža mogla disati dok spavate.

 

  1. REDOVITO POSJEĆUJTE SVOG DERMATOLOGA

Stanja kože poput psorijaze ili ekcema mogu se pogoršati oko tetovaža, stoga je važno posjetiti dermatologa ako ste zabrinuti za zdravlje svoje kože, osobito oko tetovaža.

 

  1. RAZGOVARAJTE SA SVOJIM TATTOO MAJSTOROM

Tattoo majstor je stručnjak za tetovaže kojem se možete obratiti ako imate pitanja ili nedoumica u vezi s njegom svoje tetovaže. Oni vam mogu dati konkretne savjete ovisno o vrsti tinte koja se koristi u tetovaži i mjestu tetovaže na vašem tijelu. 

 

  1. UVIJEK IMAJTE PRAVO RJEŠENJE PRI RUCI

Vaša je tetovaža odraz vaše osobnosti, pa je dobro čuvajte i ponosno je pokažite. Još jednom čestitamo na poduzimanju ovog uzbudljivog koraka i želimo vam ponuditi sve što trebate za savršenu njegu vaše tetovaže na jednoj mjestu. – Trgovina