5 razloga zašto je važno dobro njegovati svoju tetovažu

Vjerojatno se još uvijek sjećate uzbuđenja/divljenja svježe napravljenoj tetovaži na svojoj koži i vjerojatno imate na umu barem neke od savjeta koje vam je dao vaš tattoo majstor. Obično svojim tetovažama u početku posvećujemo dovoljno pažnje i njege, ali s vremenom to pomalo stavljamo u drugi plan. No, ako želite da vaša tetovaža bude očuvana i lijepa i za idućih 5, 10, 20 godina, redovita njega kože i tetovaže je obavezna. Evo zašto. Nadamo se i želimo da poslušate naš savjet… Znate li zašto? Jer smo 100% sigurni da ćete nam za nekoliko godina biti zahvalni! 🙂

1. Pravilnom njegom tetovaža protiv infekcija

Ne treba se brinuti samo o novoj tetovaži kako bi se izbjegla infekcija. Naravno, njega nove tetovaže je ključna i savjetujemo vam da odaberete kvalitetnu mast kao što je Tattoo Care i slijedite savjete svog tattoo majstora. Međutim, činjenica je da ako se ne pridržavate nekih osnovnih smjernica njege, problemi se mogu pojaviti kasnije. Budući da tetovaže mogu biti idealna ulazna točka za bakterije i druge mikrobe, vrlo je važno održavati svoju tetovažu čistom i suhom te zaštititi kožu od pucanja i rana redovitim nanošenjem masti za njegu tetovaže.

2. Lako možete spriječiti da vaša tetovaža izblijedi

Dobro je znati da su sve tetovaže iznimno osjetljive ako su izložene suncu ili drugim izvorima ultraljubičastog (UV) svjetla, jer boje mogu izblijediti u kratkom vremenu. Možda ste ovu pojavu primijetili kod drugih, ali ne morate im se pridružiti. Važno je pokriti svoju tetovažu odjećom kada je sunčeva svjetlost jaka, a također je dobra ideja nanijeti kremu za sunčanje posebno formuliranu za zaštitu tetovirane kože. Isprobajte Tattoo care Sun protection i vidite i sami.

  1. Smanjuje oticanje i upalu

Neugoda obično počinje kada napravite novu tetovažu i može trajati 4 do 6 tjedana. Oteklina i upala uobičajene su nuspojave tetoviranja i mogu se smanjiti korištenjem hladnih obloga nekoliko dana kako bi se smanjila oteklina. Također je iznimno važno redovito hidratizirati tetovažu odgovarajućom mašću i održavati je čistom.

4. Izbjegnite pucanju kože

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno redovito hidratizirati mjesto tetovaže. To će spriječiti isušivanje i pucanje vaše kože, što može uzrokovati oštećenje vaše tetovaže i, naravno, bol. Preporučamo korištenje kvalitetne masti kao što je Tattoo Care, koja je hipoalergena, prodire u dublje slojeve kože i ne začepljuje pore.

5. Spriječite stvaranje ožiljaka

Ako vaša tetovaža ne zacijeli pravilno, mogu se pojaviti ožiljci. S ove točke gledišta, jako je važno odvojiti vrijeme za brigu o svojoj tetovaži na holistički način kako biste smanjili rizik od ožiljaka. Također, problemi mogu nastati kasnije zbog infekcija ili oštećenja suhe kože, što se lako može spriječiti slijedeći korake navedene u prethodnim točkama.  

Zanima vas zašto je bolje odabrati mast?

Razlika između masti i kreme uglavnom je u strukturi i omjeru sastojaka u njima. Masti sadrže više ulja, dok kreme obično sadrže više vode pa su manje masne, ali se i lakše ispiru i uglavnom štite samo vanjski sloj kože. Ono što je posebno kod masti je da, osim što štite vanjski dio kože, prodiru u dublje slojeve kože gdje se nalazi vaša tetovaža. Zbog toga učinkovitije hrani vašu kožu iznutra, dok stvara zaštitni sloj na vanjskom sloju vaše kože kako bi ostala dulje hidratizirana.  

Neka vaše tijelo bude vaš hram i neka vaša pažljivo odabrana tetovaža zadrži svoj intenzitet boje godinama koje dolaze. Naši proizvodi vam daju prečac do prekrasne tetovaže te nahranjene i njegovane kože.