5 stvari na koje trebate paziti kada njegujete tetovaže

Tetovaža je puno više od samog umjetničkog djela na koži. To je i postupak koji mijenja vašu kožu i čini je puno osjetljivijom. Tetovažu je čak potrebno tretirati kao ranu odmah nakon tetoviranja, a svakako želite da zacijeli što brže i što ljepše. Na taj način izbjegavate mnoge rizike od infekcije, a istovremeno osiguravate da tetovaža ostane netaknuta i onakva kakva je izvorno zamišljena i stvorena.

 

Možda mislite da je malo suvišno gledati savjete za njegu tetovaža, ali obećajemo da ćete u nastavku naučiti najmanje jednu stvar koju do sada niste znali. I ne samo to, već ćete naučiti sve važne informacije koje su vam potrebne kako biste se na najbolji način brinuli o svojoj tetovaži kako biste mogli uživati gledajući je godinama koje dolaze.

  1. Provjerite je li vaša tetovaža čista

Prije svega, važno je da vaša tetovaža bude čista. Studio će se pobrinuti za to čim tetovaža bude gotova, a vi bi se dodatno trebali pobrinuti za to sljedećih nekoliko dana. Najbolje je prati je barem dva puta dnevno cijeli tjedan. Nakon toga operite tetovažu uvijek kad se tuširate i uvijek koristite blagi sapun i vodu. U svim situacijama sušite kožu jednostavnim tapkanjem ručnikom i bez trljanja.

  1. Ne izlažite tetovažu pretjeranoj sunčevoj svjetlosti

Izbjegavajte izlaganje svoje tetovaže sunčevoj svjetlosti ili drugim izvorima ultraljubičastog svjetla (solarij na primjer) jer to može uzrokovati da tetovaža s vremenom izblijedi. Najbolje je pokriti tetovažu odjećom na jakom suncu, a također slijedite savjete u nastavku.

  1. Nemojte uklanjati kraste ili grebati tetovažu

Kraste se mogu pojaviti odmah nakon tetoviranja i njima se mora pažljivo rukovati, jer njihovo uklanjanje ili grebanje može oštetiti tetovažu. Najbolje ih je izbjegavati pravilnom njegom. Tajna ovoga objašnjena je u zadnjem odjeljku, gdje objašnjavamo razliku između nekoliko proizvoda za njegu tetovaža.

Međutim, na tetovaži se mogu pojaviti kraste ili osip tek kasnije. Budite posebno oprezni kada vam je koža nadražena, jer to može dovesti do infekcije. Ako primijetite da vas tetovaža počinje svrbjeti, preporučujemo da posjetite studio u kojem ste se tetovirali i zatražite savjet ili odete kod dermatologa.
.

  1.  Odaberite najbolju zaštitu od sunca za svoju tetovažu

Već smo istaknuli kako tetovaže nije preporučljivo izlagati previše sunčevoj svjetlosti, stoga je važno da u toplijim mjesecima uz sve ostale mjere zaštitite svoju tetovažu kremom za sunčanje. Dobro je odabrati što viši zaštitni faktor, ali nije svaka krema za sunčanje prikladna za svakoga. Tradicionalne kreme za sunčanje zbog svojih sastojaka mogu biti agresivne i za tetoviranu kožu i za pigment tetovaže. Kako možete riješiti ovu zagonetku? Odaberite profesionalni TATTOO CARE Sun protection 30+ SPF za zaštitu tetovaža od sunčeve svjetlosti.

  1. Hidratacija i ponovna hidratacija tetovaže je ključna

Sada dolazimo do posljednjeg, ali ključnog koraka koji možete poduzeti kako biste osigurali ljepotu svoje tetovaže i zdravlje svoje kože. Izuzetno je važno redovito hidratizirati svoju tetovažu kako biste spriječili isušivanje kože i oštećenje pigmenta. Čini se jednostavno – uzmete kremu i nanesete je. Tako je jednostavno, ali ključno je koji ćete proizvod odabrati. 

Losioni i kreme mogu brzo začepiti pore i imati negativan učinak. Oni također

ne mogu prodrijeti u dublje slojeve kože gdje se zapravo nalazi pigment vaše tetovaže. Rješenje? Poprilično je jednostavno! Odaberite TATTOO CARE  mast za njegu vaše tetovaže, jer je napravljena od odabranih visokokvalitetnih i prirodnih sastojaka. Zahvaljujući posebno dizajniranoj formuli, prodire u duboke slojeve kože, vlaži i štiti vašu tetovažu. Ne šalimo se – učinak ćete primijetiti već nakon prvog nanošenja!

Konačno, na svoju tetovažu uvijek gledajte kao na investiciju. Odnosno, prema njoj se trebate odnositi kao prema lijepom komadu nakita ili drugoj vrijednoj stvari, jer će vam trajati mnogo godina i treba vam pružiti osjećaj zadovoljstva i ponosa svaki put kada je pogledate.