Znate li kako njegovati svoju tetovažu tijekom ljeta?

Ljeto je vrijeme kada su vaše lijepe kreacije na koži još vidljivije i izloženije, ali je također kritično vrijeme kada zaista morate dobro njegovati svoje tetovaže. U nastavku saznajte o čemu sve trebate razmišljati. Preporučujemo da njega tetovaže postane dio vaše svakodnevne rutine, kako bi umjetničko djelo na vašoj koži ostalo jednako lijepo kao prvog dana.

 

Sunce može oštetiti tetovažu

Sunčeve UV zrake mogu lako oštetiti vašu kožu, no tetovirana područja još su osjetljivija. Pretjerano izlaganje suncu može uzrokovati izbljeđivanje tetovaže, a možete razviti alergije ili infekcije. Rješenja za sprječavanje svega toga su jednostavna. Prvi je zaštititi svoju tetovažu od izravne sunčeve svjetlosti odjećom ili drugim pokrivalima. Naravno, to nije uvijek moguće, stoga bi tijekom ljetnih mjeseci vaš vjerni prijatelj trebala biti kvalitetna krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom iznad 30 i zaštitom od UVA i UVB zraka. 

Dodatni bonus je ako je posebno dizajniran za tetovaže, poput našeg TATTOO CARE Sun Protection Zašto? Zato što na taj način ne samo da osiguravate pravilnu zaštitu svoje tetovaže, već i hidratizirate i njegujete kožu zahvaljujući visokokvalitetnim sastojcima prirodnog porijekla.

Hidratizirajte kožu iznutra i izvana

Osiguravanje odgovarajuće hidratacije tetovirane kože još je jedan ključni savjet koji morate imati na umu tijekom ljetnih vrućina. Za toplijih dana najbolje je hidratizirati se iznutra unosom puno tekućine, što će blagotvorno djelovati ne samo na vašu kožu, već i na cijelo tijelo. Drugi važan korak je hidratizirati i nahraniti tetoviranu kožu odgovarajućom mašću ujutro i navečer, a po potrebi i tijekom dana. Preporučamo da isprobate našu originalnu mast za zaštitu i njegu tetovaža TATTOO CARE Classic ili ako želite dobro mirisati odaberite TATTOO CARE Black Rose. Obje masti izrađene su prema ljekarničkoj recepturi i sadrže visokokvalitetne sastojke za njegu koji dubinski hidratiziraju kožu, vraćaju sjaj vašim tetovažama i pomažu u održavanju intenziteta boja.

Kako se zaštititi ako se ovog ljeta tetovirate?

Ponekad vas opušteno ljetno vrijeme mami da isprobate nešto novo i urežete novu uspomenu na svoju kožu. Ljeto možda nije idealno vrijeme za novu tetovažu zbog sunca i mora, ali ako se ipak odlučite za nju, dobro je poslušati ove savjete.

Sunce i nova tetovaža – jedno veliko NE!

Sa svježim tetovažama treba postupati kao s otvorenim ranama i ako se predugo ostave na izravnoj sunčevoj svjetlosti, koža oko njih možda neće pravilno zacijeliti. Može se početi ljuštiti, pucati, pa čak i se mogu stvarati i mjehurići. Najbolja stvar koju možete učiniti kako biste spriječili sve ove nuspojave je stalno pokrivati svježu tetovažu kako biste je zaštitili od štetnih zraka.  

Preskočite plivanje na neko vrijeme s novom tetovažom

Preporučljivo je izbjegavati kupanje u moru najmanje dva tjedna jer voda može usporiti proces ozdravljenja i izazvati infekciju. Posebno savjetujemo da se ne kupate u bazenima jer su klorirani i sadrže mnoge druge jake kemikalije koje mogu izazvati bol, otekline, ljuštenje kože pa čak izazvati i pojavu ožiljaka.  

Prava njega za lijepu tetovažu i zdravu kožu

Posljednji i vrlo vrijedan savjet je da svoju tetovažu pravilno hidratizirate od prvog dana profesionalnom njegom, poput TATTOO CARE masti.  

Sve proizvode i pakete možete pronaći OVDJE.