Kako njegovati tetoviranu kožu zimi?

 

Zima je konačno stigla i vrijeme je da se opustite i uživate u njezinim radostima. No, zima donosi i niže temperature, snijeg i suh zrak. Za sve nas ljubitelje tetovaža ovo može biti izazov jer je koža mnogo osjetljivija i izloženija ekstremnijim uvjetima. Želimo vam pomoći da vaše tetovaže izgledaju što bolje, stoga smo sastavili nekoliko mjera opreza koje morate poduzeti tijekom zimskih mjeseci. 

Uskoro ćete naučiti kako njegovati tetoviranu kožu zimi i najbolje načine da održite svoje tetovaže hidratiziranima i spasite ih od štete koju hladno vrijeme može izazvati.

Kao i ljeti, zimi je hidratacija vrlo važna

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za njegu svoje tetovaže zimi je pobrinuti se da je dobro hidratizirana. Hladno vrijeme može isušiti vašu kožu i učiniti područje tetovaže još izloženijim. Budući da je zrak suh čak i u zatvorenom prostoru, najbolje ga je hidratizirati nekoliko puta dnevno, a posebno nakon tuširanja ili kupanja. Dakle, ne morate brinuti koji tretman odabrati, postoji Tattoo Care Classic mast, koja se temelji na provjerenoj farmaceutskoj formuli i prodire u sloj kože gdje se zapravo nalazi tetovaža. Pruža vam potpunu njegu i sve što je vašoj koži potrebno kako bi vaša tetovaža bila sjajna i zdrava.

Jeste li ljubitelj nježnog mirisa aloe vere? Onda vam preporučamo da isprobate naš Tattoo Care Black Rose, koji sadrži prekrasan, nježan miris aloe vere i prikladan je za oba spola.

 

Pobrinite se da vaša koža bude zaštićena od hladnoće

Osim što svoju tetovažu održavate hidratiziranom, morate je i dobro zaštititi od hladnoće. Kad izlazite van, uvijek zaštitite svoju tetovažu šalom ili jaknom. Ako provodite puno vremena na snijegu ili u blizini vode, posebno pazite da vaša tetovaža bude pokrivena i suha.

5 koraka kako bi vaša tetovaža izgledala sjajno i zdravo zimi

Imajte na umu da hladno vrijeme može brzo previše isušiti kožu, čineći je sklonijom pucanju i infekcijama. To je dodatna neugodnost na tetoviranoj koži, jer se mogu pojaviti kraste ili ožiljci i pokvariti izgled vaše tetovaže. Čitajte dalje kako biste saznali kojih pet koraka trebate slijediti kako bi vaša tetovaža ostala lijepa i sjajna kao prvog dana.

Prvi korak: Pobrinite se da redovito čistite tetoviranu kožu. Za pranje tetovaže možete koristiti blagi sapun i toplu vodu. Bitno je dobro osušiti tetovažu nakon pranja. 

Drugi korak: O važnosti hidratacije kože pisali smo na početku jer je to najvažniji i ključni korak. U ovom trenutku, samo da vas podsjetimo da je dobra ideja stvoriti rutinu za njegu vaše tetovaže. Zimi bi redovito mazanje kože ujutro i navečer trebalo biti dio svakodnevne rutine. Sve što trebate učiniti je osigurati da su vam naši Tattoo Care proizvodi uvijek nadohvat ruke.

Treći korak: Izbjegavajte dugo tuširanje toplom vodom. Vruća voda može skinuti prirodna ulja s vaše kože, čineći je zimi još sklonijom suhoći. Tuširajte se kraće mlakom vodom.

Četvrti korak: Uvijek dobro osušite kožu. Nakon tuširanja ili kupanja vrlo je važno nježno osušiti tetoviranu kožu mekim ručnikom. Izbjegavajte trljanje područja jer to može iritirati kožu ili uzrokovati nepotrebno oštećenje.

Peti korak: Tetovažu nemojte izlagati hladnoći, već neka bude skrivena ispod odjeće ili šala. Tako će vaša koža biti manje izložena ekstremnim oscilacijama temperature i bolje zaštićena od isušivanja i pucanja.

Slijedeći ove jednostavne savjete pomoći će vam njegovati svoju tetoviranu kožu tijekom zime kako bi izgledala lijepo i kao nova. Imajte na umu da je vaša tetovaža ulaganje za cijeli život, pa se pobrinite za nju na pravi način i slijedite jednostavne korake koje smo opisali u ovom blogu.

TAKE CARE